23948sdkhjf

Årets byggkvinna 2021 är utsedd

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, kan nu även titulera sig "Årets byggkvinna 2021".

Emmalena har i sin roll som plåtslagare och byggchef bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl Plåtslageri1- plåtföretaget som hon är verksam i - som i branschen. Hon arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen till byggbranschen.

– Det känns ofattbart, omvälvande. Jag har inte riktigt tagit in allt än, att jag vunnit ett sådant här fantastiskt pris. Det är en känsla av hoppande lycka och jubel, blandat med att jag inte förstår. Detta är så pass stort att det kommer ta en stund, att smälta, säger Emmalena Andersson.

– Priset betyder mycket för mig men även andra, då det visar hur viktigt det är att jobba med frågorna kring arbetsmiljö, jämställdhet och hela vår kultur i företagen. Det jobbet jag gör, gör skillnad. Tänk att jag fått vinna ett så fint pris och vara först ut någonsin. Genom att jobba med något jag brinner för. Ingen, och då menar jag ingen. Ska behöva må dåligt på sin arbetsplats. Kunskap och erfarenhet från olika individer/kulturer/kön behövs, för att bygga ett samhälle för alla olika individer. I detta finns de kvinnor jag har hjälpt och stöttat på olika sätt och det räckte för mig att se lyckan. Tänk nu detta! Jag är så glad och överväldigad!, fortsätter Emmalena Andersson.

– Emmalenas brinnande engagemang för att skapa en arbetsmiljö där alla känner sig välkomna, trivs och kan utvecklas gör henne till en inspirerande förebild i byggsektorn. Hon är därmed också en värdig vinnare av Årets byggkvinna 2021, vilket vi hoppas ska leda till att fler kvinnor får upp ögonen för vår bransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen. 

Juryns motivering:
"Emmalena har gjort en imponerande resa från det att hon började arbeta som plåtslagare i ung ålder till att idag arbeta med frågor som utvecklar hela byggsektorn. Hon arbetar bland annat aktivt med att förbättra arbetskulturen, vilket är en av branschens viktigaste frågor. Vi imponeras av hennes driv och ser fram emot att följa hennes fortsatta resa".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094