23948sdkhjf

Byggstart för nya Stureplan

Utvecklingen av Sturekvarteret tar fart med förberedelser för betongproduktion, bortforsling av rivmaterial, grundförstärkning med mera.

Här pågår pågår jobben i Sturekvarteret nu, enligt Ulf Hinds, Stureprojektets kvartersvärd.

Betongstation i gatuplan på Grev Turegatan 5 
I Autoropas tidigare lokaler sker nedmontering av glaspartier inför etableringen av den betongstation som ska producera betong till kommande grundförstärkningar i kvarteret. Störningarna bedöms till mindre då arbetet sker inne i lokalen. 

Bortforsling av material Grev Turegatan 7 
Under den kommande veckan kommer vi att börja forsla ut rivningsmaterial från fastigheten Grev Turegatan 5-7. Kortare vattenavstängningar på 30 minuter kan förekomma. 

Förberedande arbeten Grev Turegatan 9
På Grev Turegatan kommer grundförstärkning att göras från slutet av april. Innan dess ska källarutrymmen förberedas inför de kommande arbetena. Vissa störningar kommer att förekomma, dessa minskar högre upp i fastigheten. 

Rivning Birger Jarlsgatan 18
På Birger Jarlsgatan 18 i Marmorhallarna har lättrivning i källarplan påbörjats. Under de kommande veckorna kommer ett gammalt bankvalv bilas och sågas ner. Vi bedömer att arbetena kommer att påverka de som arbetar i byggnaden, men att ljuden minskar högre upp i byggnaden.

Källa: Stureprojektet 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078