23948sdkhjf

Han blir vd för Peabs nya företag

Jan Lövgren med 30 års branscherfarenhet och närmast från Cowi blir vd för Peab Byggsystems nya konstruktionsföretag – K-System.

Det nya företaget ska säkra den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen och innebär i ett första skede att drygt tio nya arbetstillfällen skapas.

– Det här är helt rätt tänkt. Satsningen kommer att ytterligare öka både kvalitet och produktionssäkerhet genom att alla delar kommer närmare varandra, säger Jan Lövgren som har 30 års erfarenhet av branschen. Jan Lövgren, civilingenjör med konstruktionsinriktning, har inte bara lång erfarenhet från branschen utan är även en rutinerad ledare.

Han har hämtats direkt från Cowi, en internationell teknikkonsult specialiserad inom teknikutveckling och samhällsbyggnad.

– Jag är oerhört nöjd med rekryteringen av Jan Lövgren som vd, säger Carl Rülcker. Han har gedigen kunskap och en trygghet i de konstruktionsfrågor som är så kritiska för oss, det handlar om att vinna eller försvinna.

Och Jan Lövgren själv kunde som senior i branschen inte motstå ytterligare en utmaning:

– Konceptet att integrera samtliga moment är helt rätt. Vi får nu en flygande start då vi redan idag är cirka tio personer med de resurser som finns i Peab Byggsystem i Stenungssund. Nu ska vi bli dubbelt så många innan året är slut – och då har vi bara börjat, säger Jan Lövgren tillträder som vd för K-System den 1 juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14