23948sdkhjf

Peab Byggsystem startar eget konstruktions–företag

Peab Byggsystem expanderar genom att starta ett helt nytt företag – K-System.

Det nya företaget ska säkra den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen och innebär i ett första skede att drygt tio nya arbetstillfällen skapas.

Peab Byggsystem, är stor leverantör en av prefabricerade betongelement och stomentreprenader i betong, och är en del av Peabkoncernen. I och med det nya företaget omfattar grupperingen tre bolag – Byggelement, Smidmek och K-System.

– Initialt ska K-System serva både Byggelement och Smidmek med tillverkningsritningar och handlingar för hela stomkonstruktioner, säger Carl Rülcker, vd för Peab Byggsystem. Det känns väldigt bra att vi med expansionen knyter den här viktiga verksamheten närmare oss och kan få full förståelse för våra format och arbetssätt.

Bolagsgrupperingen kompletteras nu via K-System med konstruktionskompetens vilket gör att samtliga moment i verksamheten finns inom Peab Byggsystem.

– En gemensam standard för samtliga ritningar över tid ökar både effektivitet och produktivitet samtidigt som det elminierar risken för misstag till följd av den mänskliga faktorn, säger Carl Rülcker.

Den personal som K-System nu rekryterar utgörs av beräkningsingenjörer, uppdragsledare och projektörer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079