23948sdkhjf

NCC bryter med polisanmäld underentreprenör

NCC säger upp kontraktet med den utländska underentreprenör i Västlänken-projektet som polisanmälts för missförhållanden av tre av sina anställda. 

Detta skriver SVT Väst.

Byggkoncernen NCC säger med omedelbar verkan upp kontraktet med den underentreprenör där flera anställda polisanmält missförhållanden.

– De misstänks ha brutit mot vår uppförandekod och en samlad bedömning är att vi inte längre har förtroende för företaget, säger Nils Bjelm, NCC:s divisionschef för denna del av Västlänken-projektet i Göteborg, till SVT Väst.

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om de missnöjda anställda på ett byggföretag involverat i Västlänken-projektet. Under lång tid ska de ha varit tvungna att återbetala en stor del av sin lön, uppger de.

NCC inledde en egen utredning när de nåddes av insikten att några arbetare polisanmält den utländska underentreprenören. Man har lyssnat på dolda inspelningar samt pratat ingående med några av underentreprenörens anställda för att få klarhet i det inträffade. 

Nu är byggbolagets granskning färdig. Resultatet blir att NCC river kontraktet direkt. Underentrepenören fick beskedet på torsdagen förra veckan, enligt SVT Väst.

.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078