23948sdkhjf

Påskynda renoverings-takten i Europa

Den europeiska branschorganisationen LightingEurope ihop med Belysningsbranschen uppmanar Europas beslutsfattare att påskynda byggrenovering.

De vill att de europeiska regeringarna och EU-institutioner öka ansträngningarna för att snabbt sätta igång och renovera det europeiska byggbeståndet, för klimatet och ett mer hållbart Europa, skriver de i ett pressmeddelande.

2020 var ett mycket svårt år för både individer, samhället och ekonomin. Europas belysningsindustri - varav 80 procnet är små och medelstora företag - är nu inriktad på att återhämta sig från pandemins ekonomiska konsekvenser och leverera innovativ kvalitetsbelysning till människor i och utanför Europa.

Renoveringen av det europeiska byggnadsbeståndet kommer att spela en central roll för att återstarta ekonomin. 15 miljoner arbetstagare är direkt anställda inom byggsektorn och sektorn skapar 28 procent av Europas industriproduktion. Renovering av det befintliga byggnadsbeståndet bidrar också till att uppnå klimatmålen, genom en övergång till mer hållbara och energieffektiva produkter. Installation av LED-belysning, sensorer och styrning ger en betydande energibesparing och förbättrar samtidigt ljusets kvalitet samt miljön för människor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078