23948sdkhjf

Woody utökar spårbarhets-certifiering

Ytterligare fyra anläggningar inom Woody Bygghandel har nu anslutit sig till kedjans spårbarhetscertifiering av virke enligt kraven för spårbarhet enligt FSC och PEFC.

– Det här gör oss ännu mer konkurrenskraftiga, och till en ännu starkare partner för såväl de stora byggkoncernerna som våra privatkunder.

Det säger Patric Wichmann som är miljö- och hållbarhetschef för Woody Bygghandel.

– Material från ansvarsfullt brukade skogar har vi sålt i många år, understryker Wichmann.

Det certifieringen innebär är att vi kan dokumentera ursprunget på ett sätt som är vattentätt i våra kunders egna certifieringsprocesser.

Det här är viktigt för flera kategorier av kunder: stora koncerner, som bygger enligt certifieringskriterier som Svanen och Miljöbyggnad, leverantörer till fastighetsbolag som har certifierade byggnader – och för hushållskunder som tycker att det är viktigt skogsindustrin tar ansvar för hållbart skogsbruk.

– Trycket på att kunna leverera certifierat material stiger. Ju fler företag och privatpersoner som tycker att hållbarhet är viktigt, desto högre blir efterfrågan och ännu fler delägare i Woody Bygghandel kommer därför att ansluta sig till systemet under året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11