23948sdkhjf

Första spadtag för Victoria Parks andra etapp

Nu är bygget av Victoria Parks andra etapp med 111 nya hyreslägenheter i Ryd igångsatt.

Parklunden är en förtätning på befintlig fastighet med beräknad inflyttning vintern 2022/2023.

Kommunstyrelsens ordförande i Linköping Niklas Borg, Victoria Parks regionchef Glenn Malmberg och områdeschef Eleonor Biberg hjälptes åt med det första spadtaget.

Victoria Park har sedan 2013 ägt fastigheterna i Linköping, som för närvarande består av 1 558 lägenheter. Planen är att skapa totalt 570 lägenheter i befintlig fastighet i Ryd. Den första etappen med 85 hyreslägenheter färdigställdes i början av året.

– Det känns fantastiskt att starta igång nyproduktionen igen tillsammans totalentreprenör BC Bygg, säger Eleonor Biberg, Victoria Parks områdeschef i Linköping.

– Efterfrågan på hyreslägenheter är stor i Linköping och Parklunden som är det första nybyggnationsprojektet i Ryd på mycket länge är en viktig satsning för både Ryds och hela Linköpings utveckling, säger Niklas Borg, Kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Under 2020 skapade Victoria Park totalt 130 nya hyreslägenheter i Linköping. 85 bostäder genom nyproduktion och 45 bostäder genom att omvandla tomma källarutrymmen. Ytterligare 35 nya marklägenheter i Nygård planeras under de närmsta åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062