23948sdkhjf

Smålänning totalentreprenör för Biltemas storbyggen

Bygget av Biltemas största varuhus och största lager hittills är två av GBJ Bygg:s 20 aktuella byggprojekt i Norden i år.

Text: GÖSTA  LÖFSTRÖM

I Partille, vid E 20 strax öster om Göteborg byggs just nu ett av åtta aktuella nya varuhus bara i Sverige och det har planerad öppning i höst. Det blir det största av de pågående varuhusbyggena med sina 9350 kvadratmeter butiks- och lageryta i två plan. Därtill kommer byggnaden att rymma huvudkontor för Biltema Sverige i ett tredje plan. Kontoret flyttar från Sisjön i Göteborg, där man blivit trångbodd.

Jan Gjertsen är GBJ Byggs platschef och är inne på femte året i byggföretaget, men det här är hans första bygge för Biltema:

– Det är ett roligt projekt, bland annat för att det är så stort. Det känns roligt att det blir något synligt som man lämnar efter sig.

Byggnaden har 5000 kvadratmeter i botten, medan andra planet är på cirka 4000 kvadratmeter och det tredje planet, kontorsdelen, i ena ändan av byggnaden är på knappt 1000 kvadratmeter.

Biltemas allra största bygge har precis påbörjats nu i vår och ska stå klart hösten 2022. Det är företagets Lager 6, som blir granne till Biltema lager 4 vid E 6 i Halmstad. Byggnaden omfattar 83 000 kvadratmeter att jämföra de 50 000 kvadratmeter vardera som gäller för de tidigare lagerbyggnaderna vid E 6 och i anslutning till hamnen i Halmstad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.238