23948sdkhjf

Ekerös första flerbostadshus helt i trä

Tillträde och inflyttning ser nu till de 33 bostadsrättslägenheterna i de två nybyggda träfastigheterna i Jungfrusunds Sjöstad på Ekerö.

Sjöstadsorangeriet, som husen kallas, knyts samman av en innergård med ett orangeri. Husen är ritade av Nordblicks egna arkitekter och byggda av det välrenommerade byggbolaget Serneke. Projektet är Sernekes första med massiv trästomme och lättbalkar i trä i takkonstruktioner.

Den unika konstruktionen som husen uppförts i består av korslimmat trä och i taket används lättbalk – en teknik som innebär ungefär hälften så stor klimatpåverkan som motsvarande betonghus, enligt studier från Svenska miljöinstitutet. Trähus bidrar till ett mer behagligt inomhusklimat och minskar energiförbrukningen för bland annat uppvärmning. Klimatsmarta alternativ såsom trätak och värmebehandlad träpanel, förädlar husets karaktär och ger ett visuellt samspel med naturen.

Samtliga lägenheter i Sjöstadsorangeriet har genomgående hög standard, med väl genomtänkt planlösning, stor sällskapsyta och sjöutsikt.

Utöver bostadsrättslägenheterna så inhyser de två fastigheterna även tre butikslokaler i bottenplan, där det under våren öppnar en sushi-restaurang, en mäklarbyrå samt en närlivs med postombud.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079