23948sdkhjf

NCC uppför tornkvarter

NCC samverkar med Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling och bygger kvarteret Science Park Towers i centrala Jönköping.

Ordervärdet uppgår till runt 440 miljoner svenska kronor.

– Nu utvecklar vi Science Park till en ny nivå. Science Park Towers ska bli framtidens mötesplats för näringsliv, entreprenörskap och utbildning med målet att skapa fler entreprenörer, fler tillväxtföretag och en stark regional innovationsmiljö i Jönköpings län. Det är roligt att vi nu är i gång med byggandet där vår målsättning är en hållbar byggprocess med digitalisering i fokus, säger Magnus Olsson, vd på JKPG Fast.

Science Park Towers är ett helt kvarter som uppförs i anslutning till högskolan och befintliga fastigheten Science Park i centrala Jönköping. Kvarteret består av en lägre bas i tegel och fyra torn i olika höjd, från sju till femton våningar.

Totalt omfattar byggnaderna omkring 13 000 kvadratmeter och kommer främst att bestå av kontorslokaler men även konferens- och eventytor. Restaurang och lounge byggs i bottenplan. Under mark finns ytor för service och drift.

Husen är även projekterade enligt Miljöbyggnad nivå Silver med höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god inomhusmiljö och sunda material.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063