23948sdkhjf

Bygge i Stockholm City stoppas efter coronautbrott

Efter ett coronautbrott med ett 30-tal smittade beslutade Vasakronan att stoppa byggena på Sergelgatan.

Vasakronan är ägare till  fyra av fem Hötorgsskrapor och är i full gång med att bygga om på Sergelgatan. Bland annat ska Bockholmen slå uop portarna till en restaurang i hörnet mot Hötorget. Två nya entrétorg till Hötorgshusen, med serveringar finns i pipelinen. Tidtabellen är att 2023 ska det vara invigningsklart, skriver Mitti.

Men under förra veckan insjuknade ett 30-tal sysselsatta med projektet, i covid-19, vilket fick Vasakronan att pausa bygget. Inledningsvis fram till den 5 april.

– Beslutet togs omgående. Alla är medvetna att vi måste göra allt för att stoppa smittspridningen och vi hade faktiskt Arbetsmiljöverket här bara dagen innan vi fick kännedom om utbrottet och de hade inga anmärkningar förutom att vi skulle sätta upp några fler informationsaffischer om corona, säger Rebecca Thorell, kommunnikationschef på Vasakronan, till Mitti.

Kommer stoppet att påverka tidsplanen?

– Alla stopp påverkar ju både ekonomiskt och tidsmässigt. Samtidigt är det alltid så att vissa saker tar längre kortare tid än tänkt medan andra tar lite kortare tid. Hur som helst måste vi stoppa smittan, det är prioritet. Punkt slut, uppger Rebecca Thorell, vidare för Mitti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062