23948sdkhjf

Stockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021.

Totalvinnaren för Årets Bygge 2021 är Stockholm hamnars projekt Norviks hamn med NCC som entreprenör. 

− Vi är mycket glada och stolta över att Norviks hamn utsetts till Årets Bygge. Det var ett stort och komplext projekt som utmärktes av ett väldigt gott samarbete mellan oss, vår kund Stockholms hamnar och övriga entreprenörer, säger Joel Ahlqvist, projektchef NCC NCC Infrastructure.

I Nynäshamn, söder om Stockholm, har Stockholms Hamnar byggt en ny containerhamn, Stockholm Norviks hamn. NCC fick första entreprenaden i projektet, att göra förberedande arbeten och möjliggöra hamnbygget genom att spränga bort drygt 11 miljoner ton för hamnplanen och anslutande järnvägslinje. Ett drygt 40-tal olika entreprenörer har bidragit till det väl genomförda projektet.

– Samarbetet var en starkt bidragande faktor till att vi skapade en säker arbetsmiljö och bidrog till att hamnen färdigställdes enligt tidplan och på budget, säger Joel Ahlqvist, projektchef, NCC Infrastructure.

Juryns motivering:

Totalvinnaren i Årets Bygge 2021 är inte ett bygge – utan flera komplexa i ett. Vägar, broar och byggnader som knyts ihop med tågspår, tunnel och en godsterminal i världsklass. Budget- och tidsplan är oklanderlig, samverkan mellan de 40 olika entreprenörerna imponerande och skadestatistiken osannolikt föredömlig. Ett skepp kommer lastat! Med vadå? Vinnaren av Årets Bygge 2021: Stockholm Norvik Hamn. Vi säger stort grattis!”

Arrangör av Årets Bygge är tidningen Byggindustrin.

Om NCC 2020 runt 54 miljarder svenska kronor och hade 14 500 anställda. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062