23948sdkhjf

Vinnaren av Årets Småhus 2021

Vinnaren av Årets Småhus 202 har utsetts, med TMF.s vd David Johnsson, som Juryordförande.

Vinnaren presenterades på eventarrangören och försäkringsbolaget Gar-Bos  digitala event Småhusdagen Live 2021.

Vinnare av Årets Småhus 2021 är;

Villa Schelin - Willa Nordic

Vinnarhuset finns i Nässjö och är en kombination av suterräng och 1,5-plans villa på 187 kvadratmeter, med en sidobyggnad på 19 kvadratmeter.

Arkitekt för huset är Patrik Windisch. Hela processen har skett under ledning av Willa Nordics säljare och projektledare Mia Olsson, tillsammans med Mats Cedermalm som varit byggledare under byggnationen för byggplats.

Juryns motivering löd:

”Med en genomtänkt anpassning till platsens unika förutsättningar, och med hänsyn taget till väderstreck och komplicerade terrängförhållanden, har huset idealiskt passats in till platsen. Uppdelningen av huskroppens volymer tar vara på platsens och naturens unika förutsättningar på bästa sätt. Med fingertoppskänsla skapas hållbarhet över tid i allt från sofistikerat integrerade solcellspaneler i takets söderläge, till en genomtänkt planlösning anpassbar till olika familjer och hållbara materialval. Husets interiöra utformning skapar naturliga funktionella flöden som gör vardagslivet lätt att leva. I ett startfält med mycket stark konkurrens går priset för Årets småhus 2021 till Villa Schelin som är byggt av Willa Nordic.”

–  Det är verkligen roligt och hedersamt att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då det som premieras i Gar-Bos tävling är värden som vi inom Willa Nordic håller väldigt högt; hållbarhet, kundnöjdhet och kvalitet, genom hela processen fram till ett färdigt hus utan anmärkningar, säger Klas Fridsäll, vd på Willa Nordic.

Knivskarp konkurrens bland finalisterna i årets juryarbete

I årets tävling har juryn förutom ordinarie kvalitetskriterier haft ett extra fokus på hållbarhetsområdet. Att bygga hållbart och för framtiden är två viktiga parametrar som juryn haft med i sin bedömning.

Juryordföranden David Johnsson, vd på Trä- och Möbelföretagen om att utse årets vinnare:

 – Juryns arbete blir bara svårare för varje år. Det märks av kvaliteten på bidragen att tävlingen börjar bli viktig på allvar för branschen. Bara det att bli omnämnd i de här sammanhangen är helt klart väldigt prestigefullt och det är roligt att se hur hårt man anstränger sig för att uppfylla de hårt ställda kraven på kvalitet, hållbarhet och funktion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11