23948sdkhjf

Användning av digitala branschverktyg rusar

– Hela 60 procent ökar sin användning av branschspecifika digitala verktyg och över 80 procent vill fortsätta det digitala arbetet efter coronapandemin.

Detta säger Erik Kalmaru, kommunikationsansvarig för Svensk Byggtjänst.

– Det är en positiv framgång för den enskilda verksamheten men även för byggbranschens utveckling i stort, säger Erik Kalmaru.

Det är en positiv framgång för den enskilda verksamheten men även för byggbranschens utveckling i stort, säger Erik Kalmaru.

Det visar en enkät som Svensk Byggtjänst nyligen genomfört om coronakrisens påverkan på byggbranschens digitalisering. Mer än 80 procent förväntar sig även att arbetet med dessa verktyg håller i sig efter pandemin.

Ett år har gått sedan coronapandemin drog in över världen där vi alla blivit tvungna att ställa om till en vardag vi tidigare inte varit vana vid. 

– Digitaliseringen har tagit ett stort kliv framåt under året och nya arbetssätt har växt fram. Efterfrågan på digitala verktyg är idag större än någonsin, inte minst inom byggbranschen, säger Erik Kalmaru, kommunikationsansvarig för Svensk Byggtjänst.

Digitala verktyg går starkt ur krisen

Tidigare har digitaliseringen inom sektorn varit relativt låg jämfört med andra branscher, men har nu fått en skjuts i rätt riktning. Svensk Byggtjänst genomförde tidigare i år en öppen enkät angående hur coronakrisen påverkat byggbranschens digitalisering. Tillämpningen av digitala branschverktyg som t ex Dalux Build, iBinder, Interaxo, BIM360 Field, Autocad, Navisworks och Tekla har fått en rejäl ökning det senaste året.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094