23948sdkhjf

De är nya storägare i Oscar Properties

Styrelsen i Oscar Properties beslutar att genomföra en riktad emission om cirka 38 miljoner kronor till Investment AB Öresund.

Styrelsen i Oscar Properties beslutar genom utnyttjande av bemyndigande från bolagsstämman den 16 november 2020 att genomföra en riktad emission till Öresund motsvarande 10 procent av det befintliga antalet stamaktier i bolaget.

Oscar Engelbert, vd Oscar Properties, kommenterar i ett pressmeddelande:

– Med Öresund som ny stor ägare signalerar det förtroende för Oscar Properties uppdaterade strategi och att bolaget nu etablerat en stark plattform för fortsatt tillväxt från en solid bas. Det kapital som Öresund bidrar med i den riktade emissionen kommer på toppen av företrädesemissionen och ger oss ökad flexibilitet att ta tillvara de möjligheter att fortsätta växa som vi ser i marknaden.

– Därutöver bidrar Öresund till att säkra de annonserade förvärven av fastighetsportföljerna i Västberga/Älvsjö och Helsingborg, som för bolaget är värdeskapande, genom att de åtagit sig att teckna sin pro rata-andel och även garantera en betydande del av företrädesemissionen.

På längre sikt är det en styrka för bolaget att ha en ny stark ägare som Öresund med kapacitet att stötta bolagets fortsatta tillväxtresa, både finansiellt och med sin kunskap och erfarenhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078