23948sdkhjf

Peabs dotterbolag i stor affär

Byggelement får i uppdrag att under hösten 2021 vara materielleverantör till uppförandet av Brf Skogsvallen i Linköping.

Byggelement ingår i Peab-koncernen och är en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement. Samarbetet med Botrygg innebär produktion och leverans av cirka 6 300 kvadratmeter skalvägg och 13 500 kvadratmeter plattbärlag. Slutresultatet kommer att bli 136 nya lägenheter i Södra Hjulsbro i Linköping.

Företaget kommer dessutom leverera drygt 2 500 kvadratmeter balkonger.
– Det är väldigt många balkonger för ett projekt av den här storleken. Det känns bra att bygga stora utomhusytor eftersom det är attraktivt för de boende, säger Joacim Hamegård som är projektledare på Byggelement.

Betongelementen som används är så kallad semiprefab. Det innebär att de inte är fullgjutna vid leverans utan gjuts färdiga på plats. Det sänker vikten och effektiviserar transporten.

Peab använder den nya produkten ECO-prefab vid bygget av Brf Skogsvallen. Det innebär en minskning av koldioxidutsläppen med upp till 35 procent jämfört med tidigare betongblandning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094