23948sdkhjf

Byggstart för nytt Spånga-kvarter

Nu har vi byggstartat kvarteret Ferdinand 9 vid Bromstensvägen i Spånga, Stockholms kommun.

Magnolia Bostad och Heimstaden svarar för 141 bostäder, ett äldreboende med 80 platser samt en stor Coop-butik.

I hjärtat av kvarteret Ferdinand 9 vid Bromstensvägen i Spånga, Stockholms kommun, finns en upphöjd, insynsskyddad innergård. 

Bostäderna har ett attraktivt läge med promenadavstånd till Spånga Station med pendeltåg, bussar och centrum.

Tack vare den kommande gång- och cykeltunneln under järnvägen kopplas kvarteret ihop med den nya stadsdelen Bromstensstaden på andra sidan, ett gammalt industriområde som nu omvandlas till blandstad med bostäder, grönområden, förskolor, kontor, butiker och närservice.

"Vi är väldigt glada att äntligen ha byggstartat det här fina projektet och att vi får vara med i utvecklingen av Spånga. Vi har stort fokus på trygghet och arbetar bland annat med BoTryggt2030. Med bra belysning och tydliga entréer skapar vi ett tryggt och inkluderande kvarter med flera olika boendeformer", säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Det nya kvarteret har en stor livsmedelsbutik och parkering i markplan. Ovanpå byggs bostäder för små och stora familjer. Från välplanerade lägenheter om 1–3 rok till stadsradhus om 4 rok. Taken på radhusen kommer kläs med sedumväxter för en hållbar hantering av dagvatten.

Vardaga är en ledande äldreomsorgsoperatör och kommer förhyra äldreboendet på ett långt hyresavtal. Boendet omfattar 80 lägenheter, gemensamhetslokaler och lokaler för personal. Den gröna innergården är upphöjd i två våningar från gatan, vilket skapar ett ljust läge med privat atmosfär. Projektet kommer även ha sex LSS-lägenheter.

"Livsmedelsbutiken, äldreboendet och LSS-verksamheten bidrar med liv och rörelse samt tre betydande arbetsplatser i området vilket känns viktigt för oss som samhällsutvecklare", säger Catrin Viksten, Chef Samhällsfastigheter på Magnolia Bostad.

Magnolia Bostad är projektledare och driver genomförandet av projektet som köptes av Heimstaden Bostad i december 2019. Totalentreprenör är Consto AB.

Kvarteret färdigställs våren 2024.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422