23948sdkhjf

Utmanande i Helsingfors

NCC får i uppdrag av Helsingfors stad att bygga sju flerbostadshus med totalt 187 lägenheter i Herttoniemi-området i östra Helsingfors.

Det totala ordervärdet är cirka 350 miljoner kronor.

I enlighet med stadens strategi kommer byggnaderna att erbjuda olika typer av bostäder: en byggnad med 47 bostadsrätter, tre byggnader med 77 hyreslägenheter och de återstående tre med 63 ägarlägenheter.

– Vi är mycket glada över att äntligen kunna påbörja byggandet av detta projekt efter många års förberedelser. Detta projekt byggs av staden på ett toppläge i Gamla Herttoniemi och kommer att innehålla en mängd prisvärda bostäder. De nästan 190 energieffektiva kvalitetslägenheterna kommer att ha närhet till all Herttoniemis service men också närhet till naturen, säger enhetschef Merja Rukko från Helsingfors stad.

– Platsen är lite utmanande, med brant terräng och närhet till ett sjukhus och en skola vars verksamhet inte ska störas under byggtiden, men vi har lång erfarenhet från liknande projekt. Vi ser fram emot att arbeta med Helsingfors stad för att utveckla detta område, säger Tuomas Tonteri, chef för Bostäder Helsingfors på NCC. 

Projektet inleds i mars 2021 med rivning av en befintlig byggnad. De nya byggnaderna beräknas stå klara under försommaren 2023. Ordern kommer att registreras i affärsområde NCC Building Nordics under första kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063