23948sdkhjf

Ingen kontorsdöd i sikte

Ryktet om en annalkande kontorsdöd är kraftigt överdrivet, säger Max Barclay, Nordenchef för förvaltningsbolaget Newsecs rådgivningsverksamhet.

– Snarare kommer det bli en ännu viktigare konkurrensfaktor för företag att ha rätt kontor på rätt plats, tillägger han.

I genomsnitt har en kontorsarbetande person i Norden tillgång till 18 kvadratmeter på sin arbetsplats, en siffra som är närmare tio kvadratmeter per person för moderna kontor. En tydlig trend är att kontoren går från en traditionell arbetsplats till mer av en mötesplats och lokalerna behöver bli effektivare och flexiblare för att facillitera detta, genom bland annat fler ytor som är anpassade för olika typer av möten, skriver Newsec.

– Vår bedömning är att genomsnittspersonen kommer fortsätta att arbeta från kontoret åtminstone tre till fyra dagar i veckan efter pandemin. 

Han fortsätter:

Det finns en fortsatt god aptit för kontor inom investerarkollektivet, men skillnaden mellan de produkter som anses mest och minst attraktiva inom segmentet kommer fortsätta att öka, säger Max Barclay.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094