23948sdkhjf

Contractor nybygger helt åt PacsOn

PacsOn Papperspartner ska flytta från Skellefteå till Hedensbyn. Contractor uppför bygger de nya lokalerna med en byggyta på 5 500 kvadratmeter.

- Vi genomför projektet i egen regi och vår ambition som fastighetsägare är att erbjuda funktionella lokaler anpassade för våra kunders behov, berättar Åsa Jonsson som är fastighetsansvarig på Contractor. 

PacsOn Papperspartner flyttar hela verksamheten i Skellefteå till Hedensbyn, där både butik och lager ska inrymmas på ett och samma ställe. På tomten som de tilldelats har den numera nedlagda Grillgubben tidigare huserat, men den kommer nu att rivas för att kunna bygga en ny fastighet.

Anbudsförfarandet vanns av Contractor, där Contractor bygg Skellefteå ansvarar för byggentreprenaden och Contractor Fastigheter tar sedan rollen som fastighetsägare när byggnaden står klar.

– Det är en del i vår strategi att driva den här typen av projekt i egen regi och sedan även förvalta fastigheten. Projektet involverar flera delar av koncernen, både oss på Contractor Fastigheter och våra koncernkollegor på mark- och byggsidan. Det är bra att vi kan utveckla Skellefteå, skapa sysselsättning lokalt på orten, samtidigt som skattekronorna stannar här i Skellefteå kommun, säger Åsa Jonsson.

Målsättningen är att få klart med bygglov så snabbt som möjligt, för att byggstarten ska kunna ske i maj. Byggtiden är beräknad till ungefär ett år och tanken är att inflyttning in i sina nya lokaler sker sommaren 2022.

– Av erfarenhet vet vi att bygglovsärenden ibland kan dra ut på tiden, men det är vår förhoppning att projektet inte ska drabbas av segdragna handläggningstider, vi vill ju komma igång, berättar Åsa Jonsson.

För Contractors del så är det här ytterligare ett i raden av exempel där företaget förvärvar mark och driver igenom ett projekt från start till mål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079