23948sdkhjf

Beijer levererar bokslut - växer med 11,5 procent

Beijer Byggmaterial ökar omsättningen med 11,5 procent och levererar ett starkt bokslut.

Sveriges största privatägda byggmaterialkedja, Beijer Byggmaterial redovisar för det brutna räkenskapsåret 2019/2020 en omsättning på 7,3 miljarder svenska kronor och EBITDA på 403 miljoner svenska kronor.

Jämfört med räkenskapsåret 2018/2019 har omsättningen ökat med 11,5 procent och samtidig har underliggande lönsamhet fortsatt utvecklas starkt. Under året har Beijer Byggmaterial även avyttrat delar av sitt fastighetsbestånd. Resultat före skatt uppgår till 662 miljoner svenska kronor. 

Den positiva utvecklingen drivs huvudsakligen av god underliggande organisk tillväxt och utöver det ger de förvärvade bolagen ytterligare positiv tillskott i både tillväxt såväl som lönsamhet.

Under räkenskapsåret genomförde Beijer Byggmaterial AB förvärv av två bolag. Bolagen har under räkenskapsåret fusionerats in i Beijer Byggmaterial AB och är en del av verksamheten som idag består totalt av 2000 medarbetare och 82 byggvaruhus.

- Beijers kundklubb för proffskunder har idag har mer än 10 000 medlemmar. Det vi har åstadkommit under 2020 är imponerande. Våra kompetenta medarbetare har verkligen levererat och Beijer står fortsatt starkt finansiellt och med en väl fungerande affärsmodell. Vi ser en ökande försäljning till lokala hantverkare och gentemot konsument. Beijer är väl positionerat för stark framtida tillväxt, säger Geir Thomas Fossum vd Beijer Byggmaterial AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078