23948sdkhjf

Guggenheim överens med byggfacket

Guggenheimmuseet når en överenskommelse med byggnadsarbetares fackförening

Det nya avtalet med International Union of Operating Engineers, som främst företräder byggnadsarbetare gäller för 22 heltidsanställda och 145 inhoppare. De ska bland annat få en tio procent högre lön, bättre schema och inte längre behöva bidra till sin sjukförsäkring, skriver The New York Times.

– Genom hela förhandlingarna var det tydligt att styrelsen förstod mängden arbete vi bidrar med för att producera utställningar i världsklass, men de hade ingen avsikt att kompensera oss på ett schysst sätt, säger fackanslutne Bryan Cook till tidningen.

När museet slog upp dörrarna på nytt för besökare  i september efter en nedstängning på grund av coronapandemin, demonstrerade anställda utanför byggnaden.

Nu meddelar dock styrelsen att man ser fram emot ett produktivt samarbete med sina "begåvade anställda och deras fackliga representanter".

Förhandlingarna har dragit ut på tiden - tre år - och var också inledningen för en mer intensiv facklig kamp i konstvärlden, på institutioner som Philadelphia Museum of Art och the Museum of Fine Arts i Boston.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078