23948sdkhjf

Skeppsviken uppför lägenheter med träfasad i Kungälv

Skeppsviken avtalar med Fastighets AB Balder om att uppföra 128 lägenheter och 10 lokaler i centrala Kungälv.

- Vi ser fram emot att skapa nya bostäder i Kungälv med Balder. Det är på många sätt ett utmanande projekt som passar vår organisation väldigt bra. Att projektet dessutom är i just Kungälv, en ort som vi långsiktigt vill verka i, är extra kul, säger Nikola Jovetic Arbetschef, Skeppsviken Bygg i Göteborg AB.

Husen med bland annat deras träfasader och småskalighet, ska smälta samman med övrig bebyggelse på Västra gatan. I kvarteren planeras innergårdar med plats för möten med ambitionen att skapa en trygg och trivsam boendemiljö. Husen byggs enligt miljöcertifieringen Miljöbyggnad silver.

- Det känns väldigt roligt att fortsätta den resa som påbörjades redan 1996. Dels för att fortsätta förädla marken, dels för att vi hoppas och tror att utvecklingen ska ge positiva effekter för staden i stort, säger Balders vd Erik Selin

- Vi är väldigt glada över att ännu en gång fått förtroendet från Balder i detta unika projekt. Detta projekt befäster vår tillväxtresa i Göteborgsregionen, säger Davor Sinik, VD Skeppsviken Bygg i Göteborg AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143