23948sdkhjf

Husfabrik flyttar till större - efter bara ett år

Efterfrågan ökar så pass mycket att de behöver ha större utrymme och samtidigt bli fler medarbetare för att klara efterfrågan.

En relativt nystartad aktör i husbyggarbranschen, däremot inga nybörjare i husbyggarbranschen. Så beskriver Norrläges grundare Johan Ekström, Gabriel Olsson och Joel Mattsson, sitt företag. De har ihop närmare 40 års samlad erfarenhet av att bygga solida trähus. 

– Efterfrågan på flexibla, miljövänliga hus har ökat rejält. Det har resulterat i att vårt första år har gått riktigt bra, så bra att vi varit tvungna att se oss om efter större lokaler, något som Bodens Näringsfastigheter kunnat hjälpa oss med, säger Johan Ekström, en av Norrläges delägare.

Nya husfabriken blir tre gånger större 

Den nya husfabriken ligger 200 meter från den i dagsläget befintliga husfabriken. Lokalen som kommer att inrymma Norrläges nya husfabrik ägs av Bodens Näringsfastigheter. Flytten sker under våren och vi beräknar vara i full produktion den 1 maj.

 –  Vi känner oss väldigt nöjda då vi hittat en bra lösning för våra hyresgäster. I det här fallet har vi fört dialog med en befintlig hyresgäst och hittat en lösning där de sagt upp del av sina lokaler som vi sedan anpassat till Norrläges behov, en win-win-situation för båda företagen säger, Conny Bergwall, vd på Bodens Näringsfastigheter.

Stor efterfrågan på deras hus med klimatvänliga väggar

Företaget satsar hårt på kundanpassade hus med stort miljötänk i fokus. De har under året tagit fram en helt egen metod att bygga klimatvänliga väggar. Väggblocken byggs samman av smidiga lättbalkssytem som ersätter de tidigare traditionella träreglarna. När väggblocken sedan ska isoleras så sprutas isolering in i väggblocken. Väggarna blir smidigare att hantera och har samma isoleringsförmåga jämfört med de tidigare tjocka väggarna. Arbetet med att hantera den tidigare traditionella isoleringen som ofta kliade och krävde munskydd gjorde den allmänt otrevlig att arbeta med. Något man slipper idag, vilket förbättrar arbetsmiljön i fabriken.

Under sitt första år har Norrläge omsatt över 30 miljoner kronor och kontrakterat byggnationer för 65 miljoner kronor. I dagsläget har företaget 15 anställda och har även lyckats att få in fler kvinnliga snickare. I takt med att efterfrågan ökar på flexibla, miljövänliga hus så behövs nu fler snickare till den nya husfabriken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094