23948sdkhjf

Här är de 6 finalisterna i Plåtpriset 2021

Andreas Martin-Löf Arkitekter, Fojab, Sandellsandberg arkitekter, Steg Arkitekter och Sweco Architects är arkitektbyråerna. De  står bakom årets sex finalbidrag i plåtpriset.

Finalbidragen består av en inspirerande och brokig samling byggnader till såväl färg som form och de representerar allt från kultur och natur till infrastruktur och service.

Juryn imponerades av väl genomtänkta och smakfullt utförda lösningar och ser dessutom en framåtanda som är extra välkommen i dessa tider.

– Årets finalister har alla en inneboende optimistisk framtidstro, vilket känns fantastiskt härligt, säger Andreas Forsberg, jurymedlem Plåtpriset.

Plåtpriset delas ut i syfte att uppmuntra och hylla innovativt och hållbart byggande. Priset tilldelas en svensk arkitektbyrå som under 2020 färdigställt en byggnad på svensk mark, där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö.

Livesändning med prisutdelning och Thom Mayne

Vinnaren av Plåtpriset 2021 kommer att koras i en livesändning den 18 mars. Programmet leds av Kristin Kaspersen och förutom att titta närmare på finalisterna och hylla vinnaren, kommer det att bjudas på ett personligt samtal med ikonen, provokatören och Pritzkerprisvinnande arkitekten Thom Mayne.

Fler innovativa och kloka arkitekter runt om i världen delar med sig av tankar kring pandemins påverkan på världsarkitekturen samt vad som förväntas av framtidens hållbara metallfasader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063