23948sdkhjf

Ingen konst bygga konstsnöspår för Peab

Konstsnöspåren invigdes redan i december 2018 men det är först i år som vädret tillåtit att snösystemet kunnat nyttjas till full kapacitet.

På berget Billingen i Skövde har det sedan 2016 arbetats febrilt med att utöka kapaciteten av de friluftsaktiviteter som erbjuds. Bland annat har motionsspåren byggts ut, det har anlagts fina pumptracks för mountainbike och utomhusbadet har renoverats. Det som står i fokus i vinter är dock Billingecentret,, som är bergets nya aktivitesnav och konstsnöspåren.

Bakom detta står Skövde kommun med Peab som entreprenör.

- Arbetet med de olika spåren började från blankt papper och under projektets gång har projektorganisationen hittat innovativa lösningar som resulterat i fantastiska spår med stor kapacitet. Vid ultimata förhållanden, som det varit nu i januari, kan snösystemet på 72 timmar producera snö för hela 10 kilometer spår med ett djup på 50 centimeter, säger Henrik Siewertz, arbetschef på Peab.

Den andra stora delen i projektet står nu öppet för allmänheten.  Billingecentret var tidigare  kongresshall har genomgått en omfattande renovering och huserar bland annat butik och uthyrning, vallabod, omklädningsrum med mera.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064