23948sdkhjf

MVB ger Varbergs anrika hotelll ett lyft  

Varbergs Fastigheter har gett byggföretaget MVB i uppdrag att genomföra nästa stora förändring på det klassiska Stadshotellet.

Det handlar om en tillbyggnad i två plan med orangeri, bar och en takterrass.

Nu är det dags för nästa utveckling av fastigheten som kommer att ge hotellet större ytor för sin verksamhet, skriver  MVB i ett pressmeddelade. Taket rivs och ett orangeri i två plan uppförs med en tillhörande takterrass på en sammanlagd yta av 680 kvadratmeter. Tillbyggnaden medför att befintliga hissar och trapphus förlängs för att nå upp till den nya delen. Hela projektet kommer att ske under pågående hotell- och spa verksamhet och kräver därför noggrann planering för att inte störa boende och spagäster.

 - Fastigheten är en av Varbergs mest kända byggnader och vi tackar för det förtroendet vi
har fått av Varbergs Fastigheter. Det är ett spännande projekt som har sina utmaningar men där vår kompetens och erfarenhet kommer till sin fulla rätt, säger Mattias Kågeby, regionchef på MVB Astor Bygg

 Just nu pågår planering och projektering. Rivningsarbetet beräknas påbörjas under februari med byggstart i mitten av april. Den nya hotelldelen förväntas vara klar under våren 2022.

 Pressbild: Ritning på tänkt påbyggnad av Stadshotellet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079