23948sdkhjf

Serneke bekräftar diskussionsforum - Aktiespararna kräver avgång

- Min avsikt har varit att bidra till diskussionen, kommenterar Ola Serneke. Redan i april 2019 var andra deltagare honom på spåren i Placeras aktieforum, skriver Dagens Industri.

Mer än 200 plaera-inlägg

I april 2019 förnekade Serneke någon koppling till bolaget. Vid flera tillfällen kommenterades aktiekursen. 

”Lågt räknat 105 kr och upp till 145 kr …”, skriver Ola Serneke 24 april 2019, uppger DI som har kartlagt koncernchefens över 200 inlägg.

 Aktiespararnas vd Joacim Olsson kräver Ola Sernekes avgång.
– Jag hoppas att han tar konsekvensen av detta och avgår, säger han till Göteborgsposten.

Ola Serneke bekräftar i ett pressmeddelande att han deltagit i diskussioner på Placeras börsforum under pseudonym. 

- Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer. Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum, säger Ola Serneke i en kommentar.

- Jag är givetvis medveten om de regler som gäller för personer med insyn i bolaget och har varit oerhört noga med att följa dem. Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas. Bolaget Sernekes intressen är alltid högst på agendan och ärlighet är ett av våra kärnvärden. Därför vill jag vara öppen med detta, fortsätter Ola Serneke i sin kommentar.

Bolaget framhåller att kommunikation generellt sker i etablerade kanaler och enligt de regler och lagar som finns. Reglerna omfattar givetvis även personal i allmänhet och insynspersoner i synnerhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078