23948sdkhjf

White designar ett universitets-sjukhus till – nu i UK

White ska gestalta ytterligare ett stort vårdprojekt – ett nytt världsledande barnsjukhus i Cambridge.

Det blir företagets andra prestigefulla vårduppdrag i UK och ytterligare ett universitetssjukhus för White.

Under 2020 bestod 25 procent av White Arkitekters omsättning av uppdrag inom vårdsektorn och så många som 190 medarbetare arbetade i vårduppdrag.

Från White deltar specialister både från London och Sverige. I synnerhet från Göteborgskontoret med nyligen färdigställda Drottning Silvias barnsjukhus i ryggen. 

– Vår humanistiska och evidensbaserade designmetod grundar sig i kunskapen om att arkitektur bidrar till återhämtning och välbefinnande för patienten. Det i kombination med många skickliga medarbetare och fina referensprojekt har lett oss dit vi är idag. Vi är mycket glada över att få utforma detta fantastiska projekt i Cambridge och vara en del av det multidisciplinära designteam som ska skapa en hållbar, framtidssäkrad och trivsam vårdmiljö i världsklass, säger Cristiana Caira, partner på White Arkitekter.

Cambridges barnsjukhus planeras öppna år 2025. Med ambitionen att integrera mental och fysisk hälsa kommer sjukhuset att kunna erbjuda banbrytande vård för barn och ungdomar tillsammans med världsledande akademisk forskning vid Cambridge Biomedical Campus.

Det blir ett toppmodernt barnsjukhus där utformningen understödjer välbefinnandet för hela barnet och inte bara återhämtningen av dess sjukdom.

– Det holistiska synsättet kring det ”hela barnet”, ”the whole child”, har en fantastisk potential att sudda ut traditionella gränser och kommer att ligga till grund för helt nya arkitektoniska lösningar. Vi ser fram emot att inleda denna resa med våra kompetenta samarbetspartners, en ambitiös beställarorganisation och de många barn och familjer som kommer att bidra som viktiga samtalspartners under hela designprocessen, säger Cristiana Caira.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078