23948sdkhjf

Derome bidrar med kvarter i Skellefteås bostadsboom

Northvolts nya batterifabrik innebär cirka 3 000 nya arbetstillfällen och ihop med Magnolia Bostad uppför Derome i ett nytt område på Västra Erikslid i Skellefteå.

Skellefteå blev utsedd till Årets trästad 2020 och är verkligen en stad som växer. Nu ska Derome och Magnolia Bostad bygga bostäder i det nya området Västra Erikslid i Skellefteå.

Derome verkar sedan tidigare i Skellefteå och Northvolts nya batterifabrik innebär cirka 3 000 nya arbetstillfällen. 

- Med det här projektets om 300 bostäder är vi med och bidrar till att Skellefteå växer, säger Anders Jonsåker, divisionschef inom Derome. 

Västra Erikslid har ett bra läge med naturen kring knuten, nära till stans pulkabacke samtidigt som det är cykelavstånd till centrum.

Företaget levererar även hotellvolymerna till Sara Kulturhus, som är stadens nya landmärke och en av världens högsta träbyggnader.

Derome har ett långtgående samarbete med Magnolia Bostad med bland annat en avsiktsförklaring som handlar om 600-800 bostäder per år.  

- Vårt samarbete med Magnolia Bostad fungerar mycket bra och vi har bred geografisk spridning på våra projekt, det är tillfredsställande att vi tillsammans är med och bygger hela Sverige med hållbara bostäder i trä, säger Ted Mellin, affärschef inom Derome.


FAKTA
Byggort: Skellefteå
Område: Västra Erikslid
Antal bostäder: cirka 300
Entreprenadform: Totalentreprenad Derome
Byggstart: Våren 2021

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.072