23948sdkhjf

117 plåtslagarelever tävlar om sex finalplatser

Just nu pågår uttagningstävlingarna till SM-finalen i plåtslageri. 117 plåtslagarelever från 24 av landets olika gymnasieskolor kämpar om de sex finalplatserna.

"SM för unga plåtslagare" är ett mycket uppskattat inslag för plåtslagarelever som närmar sig studenten. Enligt tradition genomförs uttagningstävlingarna till finalen på landets skolor under vecka 4, och det är inget som Covid-19 kan stoppa.

Genom att sprida ut eleverna i olika verkstäder och turas om i skolornas lokaler, kommer strax över 100 elever att kunna delta i uttagningarna och kampen om de sex finalplatserna.

Uttagningstävlingarna är tidsbegränsade till sex timmar effektiv tid. Tävlingsuppgiften utförs i stålplåt med en beläggning av zinkmagnesium. Samtliga momenten ingår i byggnadsplåtslagarens vardag och kräver kunskaper i matematiska beräkningar och materialkännedom samt god problemlösningsförmåga och känsla för hantverket.

Uttagningarna resulterar i att samtliga 24 skolor skickar in var sitt bidrag till den centrala juryn som bedömer och utser de sex SM-finalisterna. Finalisterna tillkännages och publiceras den 18 februari på smup.se och på PVF Yrke & Utbildnings pressida på MyNewsdesk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078