23948sdkhjf

Hökerum uppför 200 hållbara hyresrätter

Hökerum certifierar i Katrineholmskvarteret med Miljöbyggnad Silver, vilket medför särskild miljöhänsyn såväl i byggskedet som i brukarskedet. 

- Vi har kapacitet att starta byggnationen redan till sommaren säger Johan Lind, VD för Hökerum Bygg om projektet i centrala Katrineholm.

- Vi sätter solceller på taken och installerar en bergvärmepump samt FTX-ventilation för att få ner energibehovet. Vi ser också över produktionen för att den ska generera så lite CO2-utsläpp som möjligt. Förhoppningsvis kan vi köpa en slimmad stomme med hållbara optimeringar av Finnja här i Katrineholm. Det skulle givetvis vara ett perfekt sätt att minimera miljöbelastningen på grund av resorna, konstaterar Johan Lind.

Vissa parkeringsplatser till projektet kommer att vara försedda med laddstolpar för el- och hybridbilar och att man tar höjd för att kunna utöka antalet laddplatser när behovet kommer. 

Bygglovet är godkänt  och därmed kan byggnationen starta redan inom några månader. Tre av husen kommer att vara relativt höga med åtta respektive tio våningar, medan det fjärde blir en lägre byggnad med tre våningar.

Lägenheterna som byggs blir en mix mellan ettor, tvåor och treor, med en övervikt på treor.

Just nu tittar man också på möjligheter att skapa ett LSS boende i en del av projektet. 
Standarden i lägenheterna generellt högre än vad som är vanligt i hyresrätter. Parkett, helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare samt svensktillverkad kök- och badrumsinredning  är standard. Många bostäder har också rejält tilltagna balkonger.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14