23948sdkhjf

Sjömanskyrkan i Göteborg blir retro

Fastighetsbolaget Sjömansgården ska ihop med lämpliga hyresgäster återskapa byggnadens ursprungliga funktion och områdets karaktär.

Stora delar av fastigheten är idag uthyrda och vi ser att målsättningen med en långsiktig och inkluderande verksamhet kommer förverkligas.

Byggnaden ser ut att bli det aktivitets- och kulturhus som hela tiden varit grundinställningen och upplägget bidrar till att byggnaden behålls öppen och tillgänglig för allmänheten.

Ett långsiktigt hyresavtal har i dagarna tecknats med Carl Johans Pastorat som kommer att bedriva flera verksamheter i huset och tillsammans med Stadsmissionen återöppna caféet och restaurangen.

Frivilligcentralen Oscars många grupper blir en viktig del av byggnaden. Pastoratets ungdoms- och teckenspråkiga verksamhet kommer få egna lokaler i suterrängplanet tillsammans med andra föreningar. Göteborgs kvinnliga diskussionsklubb blir kvar och kommer fortsätta bedriva sin verksamhet som tidigare.

Tidigare ägare Sjömanskyrkan blir också kvar i fastigheten.

Just nu pågår ett arbete med den stora salen och scenen och förhoppningen är att ytan ska var flexibel och möjlig att nyttja för många olika ändamål.

Under våren kommen en restaureringen genomföras av 4D Bygg, i samarbete med Carl Johan och planen är att formellt återöppna Sjömanskyrkan efter sommaren 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094