23948sdkhjf

Trähusbyggare får miljardorder

I kölvattnet av Northvolts etablering får Lindbäcks Bygg nu sin största enskilda order någonsin.Skebo köper cirka 550 lägenheter för nästan en miljard.

– Vi är mycket nöjda med den här affären då den innebär ett rejält tillskott på bostadsmarknaden och det gör det extra positivt att det byggs i trä, säger Åsa Andersson, vd, Skebo.

Northvolts etablering av en stor batterifabrik i Skellefteå skapar nu svallvågor. Kommunens behov av att bygga fler bostäder är stort, enligt kommunens beräkningar är behovet runt 5000 bostäder fram till 2025.

Nu görs en första stor affär och den går till Piteå-företaget Lindbäcks Bygg. Nu sprider alltså de positiva effekterna av fabriken sig över länsgränserna.

Skellefteås kommunala fastighetsbolag Skebo betalar närmare en miljard för cirka 550 lägenheter byggda i trä för projekten Frigg, Getberget och Balder. Tack vare att Skebo blir ägare av projekten kan Lindbäcks inleda produktionen.

Markus Holmlund är affärschef och vice vd på Lindbäcks Bygg:

– Det är vår största enskilda affär, någonsin. Det är en tredjedels årsproduktion för oss. Det känns förstås väldigt bra att vi kan ta en stor del i den spännande utveckling som nu sker i Skellefteå. Det är vår hemmamarknad.

– Givetvis är det också viktigt för oss att Skellefteå antagit en träbyggnadsstrategi och agerar aktivt nu för att bygga de nya stadsdelarna i just trä.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142