23948sdkhjf

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn certifieras med Miljöbyggnad Guld

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden har slutbesiktigats och är preliminärcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld.

Inom kort startar Riksbyggen försäljningen av de 49 lägenheterna i Brf Djurgårdsvyn, ett unikt projekt med en kvalitet i arkitektur och utformning utöver det vanliga. Projektet har utformats av arkitekten Thomas Sandell.

– Norra Djurgårdsstaden växer fram med stark miljöprofil och Riksbyggen har tagit med sig sitt breda kunnande inom hållbar stadsutveckling vid skapandet av Brf Djurgårdsvyn, i både stort och smått. I föreningen finns till exempel solceller, laddstolpar för elbil samt en grönskade innergård och fågelholkar/biholkar för att öka den biologiska mångfalden, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norrort och Brf Djurgårdsvyn.

Brf Djurgårdsvyn består av 49 lägenheter med en omsorgsfullt utvald inredning som till stora delar är specialdesignad av Thomas Sandell för att gå hand i hand med husets omgivningar.

På det karaktäristiska sågtandstaket har solceller installerats och hela huset lever upp till mycket högt ställda miljökrav.

Certifiering enligt kraven Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Sammanlagt handlar det om 15 olika områden som bedöms för certifieringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094