23948sdkhjf

Lindab ska sälja SSAB-stål

SSAB utser Lindab till partner för sitt färgbelagda stål, Green Coat. 

SSAB väljer ut de företag som uppfyller kriterierna för att bli en partner. Ett aktivt hållbarhetsarbete är också en viktig faktor, skriver SSAB i sitt pressmeddelande.

– I och med att Lindab nu utses till partner för Green Coat i Sverige så har vi en i det närmaste komplett täckning i landet, säger Magnus Andersson, Säljchef Sverige för färgbelagda produkter på SSAB.

Lindab med sitt säte på Bjärehalvön i södra Sverige utvecklar, tillverkar, marknadsför samt distribuerar produkter och systemlösningar inom bygg- och ventilationssektorn. 

– Certifieringar och hållbara byggnationer är en viktig fråga för oss. Här passar stålet från SSAB väldigt bra in i vår strategi, säger Magnus Dahlberg, försäljningschef på Lindab Profil.

Green Coat från SSAB erbjuder hållbara stållösningar för tak, fasader och vattenavrinning.

Alla Green Coat-produkter har en ytbeläggning där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med svensk rapsolja. Det rapsbaserade lösningsmedlet en permanent del av den slutliga beläggningen, som ska ge en sundare miljö med mindre skadliga utsläpp. 

Produkten är patenterad i hela världen och utlovar inte bara miljöfördelar utan även bättre prestanda och en förbättrad garantitid. Vissa Green Coat-produkter ger nu upp till 50 års teknisk garanti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078