23948sdkhjf

NCC säljer dotterbolag

NCC säljer den finska teknik- och arkitektur-verksamheten Optiplan till Sweco.

Optiplan erbjuder teknik- och arkitekturlösningar till byggindustrin i Finland. Försäljningen förväntas få en positiv resultateffekt på cirka 40 miljoner svenska kronor för NCC Building Nordics under det fjärde kvartalet 2020.

Optiplan är ett teknik- och arkitekturföretag med runt 150 anställda och omsätter årligen cirka 130 miljoner kronor. Företaget är verksamt på den finska marknaden, och erbjuder tjänster till NCC och andra byggbolag. En majoritet av Optiplans intäkter kommer från andra kunder än NCC.

Transaktionen har genomförts och ägandet av Optiplan, inklusive verksamhet och anställda, har därmed överförts till Sweco. Optiplans pågående projekt och avtal fortlöper som vanligt.

- Försäljningen av Optiplan är helt i linje med NCC:s strategiska inriktning, där vi fokuserar på vår kärnverksamhet inom bygg och konstruktion. Vi ser en stor potential i den finska byggmarknaden och vi ser fram mot att fortsätta vårt samarbete med Optiplan, säger Catarina Molén-Runnäs, chef för affärsområdet NCC Building Nordics.

- Vi är glada att välkomna Optiplan till att bli en del av Sweco. Optiplan kommer att förstärka vår expertis inom arkitektur och tekniklösningar. Vi tror på hållbar tillväxt och ser positivt på utvecklingen för bostadsbyggande och renoveringar, särskilt i de finska tillväxtområdena, säger Markku Varis, chef för Sweco Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079