23948sdkhjf

Beijer Byggmaterial får ny ägare

CVC Capital Partners Fund VII tecknar avtal om att förvärva 100 procent av Stark Group, en av de ledande distributörerna av tungt byggmaterial i Norra Europa.

Stark Group har ägts av Lone Star Funds sedan april 2018 och har under de senaste åren fördubblats i storlek genom förvärv och organisk tillväxt med strategiskt fokus på att vara en pålitlig partner som ger skalfördelar för de professionella hantverkarna.

Koncernen är en B2B distributör av tungt byggmaterial för byggbranschen i Norden och Tyskland med fokus på professionella hantverkare. Stark Group samarbetar med 10 000 leverantörer och servar runt 235 000 kunder från mer än 400 platser i Danmark inklusive Grönland, Sverige, Norge och Tyskland. Beijer Byggmaterial ingår i gruppen.

– Vi är otrolig nöjda med att få CVC Capital Partners som ägare. Med CVC får vi en ägare som delar våra mål och ambitioner, stödjer vår strategi och ser att vi fortsätter vår positiva utveckling med fokus på både organisk tillväxt och förvärv, säger Geir-Thomas Fossum, vd Beijer Byggmaterial AB.

Søren P. Olesen är vd för Stark Group.

– Samarbetet med Lone Star har varit avgörande för att stödja oss att uppnå starka resultat under de senaste åren. Vi ser fortsatt gott om möjligheter till expansion både vad gäller ytterligare organisk tillväxt och genom uppköp i Nordeuropa. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094