23948sdkhjf

SH Bygg drar tillbaka sitt varsel

Alla anställda gjorde allt för att ihop hitta kreativa lösningar för att undvika uppsägningar och tack vare det kan varslet nu dras tillbaka.

Läs också:

Uppsalaföretaget Sh bygg, sten och anläggnings vd Lars Svensson berättar att det varslas i hela byggbranschen just nu och han känner verkligen med de som drabbats hårt av det oförutsägbara läget.

– Att varsla var en del av vår beredskapsplan och ett av många alternativ för att ta oss igenom en sämre konjunktur. Vi är mycket glada över att vi tillsammans lyckades undvika att gå vidare med varslet och nu får behålla alla våra medarbetare, säger vd Lars Svensson.

Reaktionerna på det tidigare varslet lät inte vänta på sig; Kunder hörde av sig med flera bygg- och anläggningsprojekt som kunde påbörjas i närtid och internt i företaget arbetades det intensivt med såväl anbud som att se över befintliga projekt och deras planering för att hitta lösningar.

Lars Svensson förklarar att det var många hjältar som bidrog till att varslet kunde dras tillbaka. Initiativen gällde allt från att ta jobb som Sh bygg normalt inte utför, tillfälligt förändrade arbetsuppgifter, kunder som hörde av sig och skyndade på sina processer och tydliga chefer som i vissa fall bad medarbetare som hade sparat både semester och övertid att ta ut dessa.

– Sh byggs värdegrund fick en ny dimension nu när vi fick se den kraft och kreativitet som våra fantastiska medarbetare visade prov på och där det gemensamma målet klart och tydligt var att vi alla skulle få behålla våra jobb. Det hade inte gått att dra tillbaka varslet om inte alla hade dragit sitt strå till stacken, avslutar Lars Svensson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078