23948sdkhjf

Oscar Properties förvärvar för 1,4 miljarder

Oscar Properties avtalar om förvärv av fem kommersiella fastigheter och en lagerfastighet, samt ger framtidsinriktad information.

Oscar Properties Holding offentliggör idag att bolaget har tecknat avtal om två förvärv för totalt 1 390 miljoner kronor.

Det handlar om en portfölj bestående av fem kommersiella fastigheter i Västberga/Älvsjö för 745 miljoner kronor och en lagerfastighet i Helsingborg för 645 miljoner kronor.

Båda förvärven är villkorade av finansiering. Oscar Properties beräknar att bolagets totala driftnetto från förvaltningsfastigheter kommer att uppgå till cirka 165 miljoner kronor årligen.

Säljare till fastigheterna i Västberga/Älvsjö är Peter Eriksson Fastighets AB och säljare till fastigheten i Helsingborg är Kvalitena AB.

Finansieringen planeras bestå av en kombination av till större delen skuldfinansiering, en apportemission riktad till respektive säljare om totalt 122 miljoner kronor och resterande genom likvida medel och en företrädesemission.

Det samlade årliga hyresvärdet uppgår efter dessa affärer, inklusive förvärvet av Valerum som kommunicerades den 13 oktober 2020, till cirka 215 miljoner kronor med ett driftnetto om cirka 165 miljoner kronor enligt bolagets bedömning.

- Genom garanterade kassaflöden från förvärvet av fastighetsportföljen Valerum och nu dessa förvärv skapar vi goda förutsättningar att kunna fortsätta på den inslagna vägen, vilka kommer att ge ett betydande tillskott till verksamheten, och som även möjliggör den fortsatta fastighets- och bostadsutvecklingen. Kassaflödet kommer långsiktigt att stödja vår kärnverksamhet och utgöra en bas för ytterligare kompletterande förvärv, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties, i en kommentar i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078