23948sdkhjf

Mångmiljon-beställning på nytt häkte i Sala

Peab har fått uppdraget att bygga 44 nya häktesplatser på Salbergaanstalten i Sala åt fastighetsägaren Skandrenting. Hyresgäst blir Kriminalvården. Kontraktssumman uppgår till 300 miljoner svenska kronor.

Projektet innefattar nybyggnad av restriktionshäkte med 44 häktesplatser samt om- och tillbyggnad av berörda befintliga byggnader. Entreprenaden är en generalentreprenad i samverkansformen partnering.

De nya häktesplatserna får inbyggd flexibilitet avseende fördelningen restriktions- och gemensamhetsplatser med möjlighet att kunna konverteras till anstaltsplatser vid behov. Anstalten Salberga, som är ett före detta sjukhus, är en av Kriminalvårdens nyaste anstalter och invigdes i augusti 2007.

– Vi är stolta över förtroendet att få bygga nya häktesplatser och därmed bidra såväl till arbetstillfällen inom Salbergaanstalten som till ett viktigt samhällsuppdrag. Vår erfarenhet av säkerhetsklassade projekt och det redan väl etablerade samarbetet med Kriminalvården borgar för en lyckad hantering av de tekniska och säkerhetsmässiga utmaningarna som finns i projektet, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Arbetet med de nya häktesplatserna ska vara klart hösten 2022.

                     

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11