23948sdkhjf

Örebro universitet växer

Örebro Universitet och Region Örebro län har undertecknat totalentreprenadavtal med Serneke för om- och tillbyggnad av Campus vid Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Byggstart sker omgående och entreprenaden beräknas slutföras i fjärde kvartalet 2022.

Entreprenaden omfattar till- och ombyggnad av Örebro Universitets lokaler för läkarutbildningen på USÖ-området. Fastigheten ska byggas till i sex våningar inklusive en källarvåning och ett antal anpassningar ska göras i befintliga lokalytor. Det handlar bland annat om hörsal, lärosalar, grupprum, kontor, restaurang samt godsmottagning. I entreprenaden ingår att bygga ett Kliniskt Träningscentrum med avancerade träningsrum där läkarstudenter kommer att kunna träna på avancerade övningsdockor och realistiska vårdsituationer. Tillbyggnaden omfattar totalt omkring 6 000 kvadratmeter och ombyggnaden cirka 1 000 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att lära känna en för oss ny entreprenör och hittills har samarbetet fungerat alldeles utmärkt. Attraktiva och väl anpassade lokaler är en förutsättning för att kunna bedriva en modern läkarutbildning, säger Torbjörn Sjölander, Fastighetschef på Region Örebro län.

– Tät samverkan med Örebro Universitet och med en hög flexibilitet kring sena projektförändringar har möjliggjort att vi tillsammans har optimerat byggnadens funktioner utifrån deras önskemål och verksamhet, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke Sverige.

Ordersumman är på cirka 200 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093