23948sdkhjf

ByggPartner tillsätter vd från Zengun

Sture Nilsson blir ByggPartners nye vd och koncernchef. Nuvarande vd Fredrik Leo byter till ny roll inom koncernen.

ByggPartner har under senaste åren haft en stark organisk tillväxt. Senaste kvartalsrapporten uppvisade en rekordhög orderingång och orderstock, skriver ByggParbtner i ett pressmeddelande.

För att framgångsrikt fortsätta tillväxten, som framgent planeras att ske både organiskt och via förvärv, samt anpassa organisationen för en framtida högre affärsvolym, beslutar har styrelsen att stärka koncernledningen genom att utse Sture Nilson till vd och koncernchef.

Nuvarande vd Fredrik Leo kommer att kvarstå som vd under en övergångsperiod för att sedan tillträda en ny roll som marknadschef och fortsatt ingå i bolagets koncernledning efter att Sture Nilsson tillträtt. Tidpunkt för tillträde kommer att kommuniceras senare.

- En viktig del i Stures uppdrag är att prioritera lönsam tillväxt. Det är också glädjande att Fredrik, som har bidragit till bolagets utveckling stannar kvar i bolaget och jag vill tacka honom för hans insats som VD och välkomna honom till sin nya roll som marknadschef, säger styrelseordförande Tore Hallersbo.

Sture Nilsson är 62 år och kommer närmast från vd-rollen i den Stockholmsbaserade byggentreprenören Zengun. Han var dessförinnan regionchef för Veidekke Bygg Stockholm. Sture har vidare haft ledande roller som vd, affärsområdeschef eller CFO i flertalet andra bolag, ofta med ett tydligt tillväxtuppdrag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093