23948sdkhjf

Hon blir ny chef på Peab

Peabs affärsområde Projektutveckling har inrättat en ny tjänst, nordisk hållbarhetschef, och till den rekryterat Maria Karlsson, närmast från Cramo.

På Cramo hade Maria Carlsson en liknande tjänst. Rekryteringen görs då hållbarhetsfrågorna ska bli en tydligare del av affären de kommande åren.

Hållbarhetsfrågorna är en affärskritisk verksamhet i Peab. Bolagets förändring från ett i huvudsak svenskt bolag med verksamhet i norden till ett nordiskt bolag med bas i Sverige ställer nya krav på hur Peab Projektutveckling ska arbeta med hållbarhetsfrågorna de kommande åren.

– Vi behöver jobba mer fokuserat med hållbarhetsfrågorna och få ett mer övergripande nordiskt koncept på plats nu när vi har gått från att vara ett i huvudsak svenskt bolag till att bli ett nordiskt bolag med bas i Sverige. Vi ska inte bara se till att fortsätta hålla jämna steg med våra konkurrenter, vi ska säkerställa att hållbarhetsfrågorna blir en tydligare del av affären under de kommande åren, säger Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Maria Karlsson har tillträtt tjänsten och är verksam på deltid fram till mars månad för att sedan gå upp i heltid. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.066