23948sdkhjf

Urstarkt andra tertial för Skeppsviken

Tack vare en finansiell styrka och en stor respekt för gällande restriktioner ser 2020 ut att sluta framgångsrikt för Skeppsviken.

- Året har förstås präglats hårt av rådande pandemi och än är vi inte i mål, men tack vare en stark finansiell grundstruktur, ett snabbfotat arbete för att löpande uppdatera och anpassa våra vardagliga rutiner och stor respekt för gällande rekommendationer har vi lyckats hålla god styrfart i samtliga verksamhetsområden. Vår geografiskt utspridda bygg- och fastighetskoncern välkomnar den digitala accelerationen och ser redan idag hur den börjar ge positiv effekt, säger koncernchef Martin Larsson, i ett pressmeddelande.

-  När vi summerar tertial 1 och 2 för 2020 ser läget starkt ut. Omsättningen för året väntas landa på uppåt 825 miljiner kronor med god lönsamhet, jämfört med 725 miljoner kronor föregående år.

Entreprenader och byggservice löper enligt plan i Skövde. De stora uppdragen åt Volvo, Skövde Arena, Skövdebostäder och Cejn håller volym och tempo. Nya affärer med Blank Fastigheter och Västra Götalandsregionen stärker orderstocken.

Uppbyggnadsarbetet i byggverksamheten i Göteborg följer affärsplanen med fin precision. Byggproduktion åt Universeum och Balder har fått full fart, och nya uppdrag åt bland annat Sotenäs Kommun har tillkommit.

Fastighetsverksamheten löper med inflytt av 38 nya hyresrätter i Kyrkbyn Göteborg 1 november. De 52 BRF:erna på Ärlegatan har nyligen fått tätt tak inför vintern. Skeppsviken säljstartar sitt tredje projekt i Floda, Lerums Kommun efter årskiftet. Ett efterlängtat bostadsprojekt om 55 lägenheter i stationsnära läge med inflytt i slutet av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063