23948sdkhjf

NCC bygger Skandias nya kvarter

NCC ska bygga ett nytt kvarter med bostäder, förskola, mobilitetshubb med parkeringsplatser och service i kvarter Masthusen 15.

Kvarteret är beläget i  Västra Hamnen i centrala Malmö. Uppdraget  är en totalentreprenad och uppgår till 240 miljoner svensa kronor.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av ett bostadshus med 77 hyreslägenheter och lokaler i bottenplan, en förskola i fem plan med utemiljö i två olika plan samt en så kallad mobilitetshubb med 245 parkeringsplatser och lokaler för handel och cykelservice.

I uppdraget ingår, utöver utemiljön till förskolan, även utemiljö i anslutning till kvarteret med cykelparkering, lekplats och sittplatser. Fastigheten kommer ha gröna tak och solceller, samt gemensam takterrass med odlingslådor och sittplatser. Förskolan ska miljöcertifieras enligt Breeam, nivå Excellent och bostadshuset ska miljöcertifieras enligt Breeam, nivå Very Good.

Byggstart är planerad till början av 2021. 

Affären uppgår till 240 miiljoner svenska kronor och orderregistrerades i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172