23948sdkhjf

Svensk budstrid: Castellum utmanar SBB om Entra

Castellum lämnar ett utbytes- och kontanterbjudande till Entras aktieägare i syfte att bolagen ska gå samman.

Detta framkommer av ett pressmeddelande från Castellum.

Styrelsen för Castellum Aktiebolag  avser att lämna ett offentligt utbytes- och kontanterbjudande till aktieägarna i Entra ASA. Det innebär en premie om 30,8 procent i förhållande till Entras volymviktade genomsnittliga betalkurs för 3-månadersperioden som avslutades den 23 november 2020.

Det föreslagna samgåendet förväntas skapa betydande värden för alla aktieägare och resultera i Nordens största kommersiella noterade fastighetsbolag, med ett av Europas starkaste hållbarhetsfokus, samt gedigna och ledande bolagsstyrningsprinciper som karaktäriserar både Castellum och Entra, heter det vidare i pressmeddelandet.

- Bolaget kommer att vara Nordens största utvecklare av kontorsfastigheter och en ledare inom hållbarhet och PropTech där både Castellum och Entra ligger långt framme redan idag. Med gemensamma krafter skapas förutsättningar att säkra en ledande position på nordisk och europeisk fastighetsmarknad som kommer att gynna aktieägare, hyresgäster, anställda och andra viktiga intressenter, säger Henrik Saxborn, vd, Castellum AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062