23948sdkhjf

SBB lägger bud på 30 miljarder - får nobben

SBB vill skapa Europas ledande företag inom social infrastruktur och la er bud om närmare 28 miljarder kronor på det norska fastighetsbolaget Entra.

Avsikten med det föreslagna samgåendet är att skapa Europas ledande aktör inom social infrastruktur med en väsentligt förbättrad storlek och transparens, med ett totalt bruttotillgångsvärde (proforma) om 131 miljarder svenska kronor den 30 september 2020.

– Vi vill gärna att Entra blir en del av SBB och ansluter sig till vår ambition att skapa det ledande bolaget inom social infrastruktur i Europa, ett bolag med en unik, attraktiv och stabil fastighetsportfölj med långa hyresavtal, höga uthyrningsgrader samt en diversifierad och högkvalitativ bas av hyresgäster i Norden. Vi ser möjligheter att frigöra väsentliga synergier, särskilt genom refinansieringsfördelar, vilket skulle accelerera besparingar med hänsyn till operationella och finansiella kostnader, vilket kommer gynna alla aktieägare och andra intressenter, säger SBB:s vd, Ilija Batljan, i en presskommentar.

Entra avvisar omedelbart budet på 30 miljarder norska kronor från konkurrenten SBB, med vd och grundare Ilija Batljan.

Ett högre bud förväntas komma från annat håll, enligt Entras styrelse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078