23948sdkhjf

NCC tar vård- och omsorgsuppdrag

NCC ska på uppdrag av Magnolia Bostad bygga ett vård- och omsorgsboende med totalt 80 lägenheter i Östersund.

Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på 170 miljoner svenska kronor.

– Vård- och omsorgsboendet kommer bli ett landmärke i Östersund och byggs i Storsjöstrandsområdet, granne med vattnet. Vi ser fram emot att starta byggnationen som nu inleds med projektering parallellt med markförberedande arbeten på platsen, säger Peter Kristensson, projektchef NCC Building Sweden.

Vård- och omsorgsboendet kommer bestå av tre sammanhängande byggnader i olika höjder som får utsikt mot Storsjön och Frösön. Fasaden uppförs i underhållsfri i massiv furu i böljande former och på taket byggs en plats för umgänge och utomhusvistelse för de boende.

Lägenheterna byggs i storlek om 32 kvadratmeter. Även tillhörande personal- och supportutrymmen inryms på den totala ytan om 6 300 kvadratmeter. På bottenvåningen i anslutning till entrén byggs ett välkomnande torg för möten. Gemensamhetsytor med kök och bibliotek skapas med smidig tillgänglighet från lägenheterna och externa besökare.

Byggnaden byggs enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att boendet utformas utifrån högt ställda krav på energieffektivitet, hälsosam inomhusmiljö med god ventilation och sunda materialval.

Byggnationen startar i början av våren 2021 och boendet beräknas vara färdigt i mars 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.207